Πρίνος - Σκάλα Πρίνου © Fotosense Δ Κ

Πρίνος - Σκάλα Πρίνου

Μεγάλος και πυκνοκατοικημένος αποτελεί εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής που όμως λόγω της απόστασης του από την θάλασσα (2 χιλιόμετρα) δεν ακολούθησε σε τουριστική ανάπτυξη το υπόλοιπο νησί. Στην περιοχή υπάρχει και μια μικρή σε έκταση ζώνη όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των Βιολογικών Ελαιοτριβείων Θάσου, που παράγει το φημισμένο για τις ευεργετικές του ιδιότητες βιολογικό ελαιόλαδο «Καρδιόφιλο», το εργοστάσιο επεξεργασίας αλατοελιάς του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πρίνου και ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θάσου.

Η Σκάλα Πρίνου βρίσκεται στα παράλια και επικοινωνεί με την Καβάλα με ferry-boats. Πρόκειται για έναν οικισμό που αναπτύχθηκε άναρχα και με προσανατολισμό την εξυπηρέτηση των πλοίων και των ταξιδιωτών. Οι αμμουδερές σμαραγδένιες ακτές του όμως είναι θέλγητρο που τραβά τον ταξιδιώτη.

Ενωμένος, πια, με την Σκάλα Πρίνου, ανεπτυγμένος όμως, από τουριστικής πλευράς, είναι ο νέος οικισμός Πρίνου, το γνωστό με το όνομα «Δασύλλιο» διαθέτει μοναδικές φυσικές ομορφιές. Οι παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά σμίγουν με το καταπράσινο δασάκι και δημιουργούν την εντύπωση πως τα αρμυρίκια και τα οι πεύκοι αναδύονται μέσα από τη θάλασσα. Η περιοχή, ανεπτυγμένη τουριστικά είναι γεμάτη από πολυτελή τουριστικά συγκροτήματα κι ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς κι ένα υπέροχο κάμπινγκ του ΕΟΤ, το οποίο αν και είχε εγκαταλειφθεί, ξαναξεκίνησε την λειτουργία του το 2005 προσφέροντας τις υπηρεσίες του από τέλη Ιουνίου ως τέλη Σεπτεμβρίου.

Camping Prinos